Sunday , July 21 2019
Home / Дневна доза отровче / ХРОНОЛОГИЈА : ЛУЗНАТА НА ГЛАВАТА ГАРАНТИРА ДЕКА ДОГОВОР ЗА АМНЕСТИЈА НЕМА

ХРОНОЛОГИЈА : ЛУЗНАТА НА ГЛАВАТА ГАРАНТИРА ДЕКА ДОГОВОР ЗА АМНЕСТИЈА НЕМА

Хронологија на амнестијата или како предизборната парола ,,зборот е збор” на Зоран Заев стана безвредна, прашинка, си одјава на зајдисонце. 

■2.5.2017
ГРУЕВСКИ СЕ ПАЗАРИ ЗА АМНЕСТИЈА
„Да, Груевски ова што го прави, го прави за да се пазари за амнестија. Амнестија нема да има. По сѐ што слушна јавноста што сѐ Груевски правел – ќе оди на суд.“

■2.5.2017
Заев: Нема амнестија; ВМРО-ДПМНЕ: Не ни треба амнестија

■7.6.2017
ЛУЗНАТА НА ГЛАВАТА ГАРАНТИРА ДЕКА ДОГОВОР ЗА АМНЕСТИЈА НЕМА

■23.7.2018
Нема договор за референдумот, Мицкоски лаже и бара амнестија, рече Заев по лидерската

■15.10.2018
Заев понуди амнестија за 27 април од собраниската говорница

■29.10.2018
Заев: Апсолутно е неприфатлива амнестијата, ВМРО-ДПМНЕ да учествува во телото за помирување

■20.11.2018
ЗАЕВ прифаќа амнестија за 27 април, а тврдеше дека нема да има

■10.12.2018
Заев: Подготвени сме за делумна амнестија за случаите од 27-ми април

■28.12.2018
Од 29 барања за амнестија, 15 добија позитивно – 14 негативно мислење од обвинител

error: Content is protected !!