Дневна доза отровче

ИЗБОРИ : Пендаровски на постерот е во фокус, а народот му е заматен со ,,блур”

Кампањите за ,,Претседателски избори 2019″ – започнаа.
Стево Пендаровски, кандидатот на СДСМ, ја започна со постер, на кој, тој е во фокусот, а народот е во позадина, не се гледаат лица, бидејќи луѓето се заматени. Или кажано со фоторепортерски речник – за народот е употребена техниката ,,блур”. Браво за оној кој ова го смислил ! Просто фасцинира опседнатоста на СДСМ со сами себе, а не со потребите на граѓанството и гласачите. 

Сериозно, но не можам да ја сфатам пораката на Пендаровски, но, за мене како политиколог и екс новинар со мноштво познавања, меѓудругото од областа на фоторепортерство и медиуми, толкувањето на ваква фотографија е следно – тој си е целосно фокусиран на себе, себеси си е најважен, народот е небитен.

А, не е дека се уверивме во спротивното од досегашното двегодишно владеење на СДСМ. 

Tags

Поврзани содржини

error: Content is protected !!
Close