Wednesday , September 18 2019
Home / Македонија / ЕЧИ ОД СЕКОЈ АГОЛ : Вардаааре, не можааам беез тееебе…

ЕЧИ ОД СЕКОЈ АГОЛ : Вардаааре, не можааам беез тееебе…

,,Вардаре не можам бееез тебе, не можаам без тебее…и ако денес изгуууубиме, не те оставаме….Вардаре, Вардаре, до крај за тебе ќе гинеме..”, ечи вечерва од секој агол на Скопје, иако се веќе ситни ноќни часови.

Ракометарите, љубителите на овој спорт, фановите на ,,Вардар”, па и оние кои никогаш не гледаат ракомет, се во целосна еуфорија и хистерична радост од титулата и освоениот трофеј, по вторпат, во рамки на ,,Лигата на шампиони” во ракомет. 

Незапаметен број на граѓани, вечерва, пред полноќ ги пречекаа шампионите на ,,Вардар” на плоштадот ,,Македонија”. Скопје, вечерва, стана за момент главен град на Европа. 

После Тито – ,,Вардар”. Тоа се тие кои вадат луѓе на улица без сендвичи. 

 

error: Content is protected !!