Џирло политика

РЕТРО : Пред да побара СДСМ нов мандат, нека се сети дека зборот не им вреди 5 пари

РЕТРО

СКОПЈЕ, 5.3.2019

За да побара СДСМ нова функција од народот, овојпат претседателска, прво треба да се сети дека не си ги исполни капиталните ветувања заради кои беа донесени на власт – сузбивање на корупцијата, непотизмот, сомнителни тендери и секако подобар #живот за сите.

Напротив, ништо од ова не е исполнето, а две години подоцна- ние сме уште посиромашни, откако СДСМ е на власт, а оние кои тврдеа дека ќе бидат наши вазали, станаа чауши, кои ништо не работат.
Цените растат секојдневно, а сметки едвај се плаќаат.

Пред да почне да се дере од микрофон Зоран Заев ,,едно опшЕсВо за сите” и ,,ги враќаме парите кај граџаните, имате 500 евра плата”, нека се сети :

■ Парите се кај Мира Дизел, Тунте-мунте и ним сличните , кои, кркаат и се богатат од наши пари, од државен Буџет – најбесрамно. Без одговорност, без скрупули.
■ Бројчаникот е во минус милиони и милиони, од сето владеење на СДСМ, обременето со скандали, непотизми, финансиски афери и нови привилегии и бенефити за сдсм партиските чауши
■ Старите криминали не се расчистени, бидејќи СДСМ влезе во коалиција со актерите, се стопи како пластика во киселина и сега само може да пуши кјурац
■ Пензиите, наспроти Мила која урла како биле покачени, во реалноста – не се !
■ На улиците се пука, на секој чекор има дупки и ѓубре
■ Дишеме загаден воздух и јадеме храна од загадена земја
■ Имате епидемија на морбили, која 2 месеци не знаете да ја сузбиете, напротив станува поопасна
■ Имате исчезнати лица без трага, без објаснувања кон јавноста што им се случило
■ Имате терористички аларм, без објаснување кон јавноста/гласачите дали сме во опасност и од кого

Пред да побарате мандат за Стево Пендаровски, сетете се дека секој збор одамна не ви вреди пет пари.


Линк до статусот : 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10218249017596789&id=1230857287

Tags

Поврзани содржини

error: Content is protected !!
Close