Македонија

ПРЕДВРЕМЕНИ ИЗБОРИ: Европа ќе му враќа на Заев за изгубениот датум

Еуфоричните вмровци, кои, се радуваат на предвремени избори во април 2020 година, за кој лично сметам дека е ран датум за вакво нешто, бидејќи СДСМ не е клекнат на колена, треба неколку работи да знаат во моментов:
1. Зоран Заев, уште и многу ја ужива поддршката од меѓународната заедница.
Истата меѓународна, која чувствува дека треба да му врати нешто за возврат околу изгубениот датум.
2. И на минатите парламентарни избори, ВМРО-ДПМНЕ, доби два пратеника плус, го доби мандатот за формирање на Влада, но не успеа да убеди албански коалиционен партнер, па Влада формираше СДСМ.
3. Во јануари следната година, се очекува Македонија да влезе во НАТО, што на СДСМ ќе им донесе дополнителни поени во предизборието, а одговорноста ќе биде поделена со техничка Влада.

Tags

Поврзани содржини

error: Content is protected !!
Close