Сечено-лепено

УЛИЧНА МОДА: Сечени, лепени и монтирани контејнери

Улица 11 Октомври, околината на ЗОИЛ. Новите контејнери, поради големината, бидејќи собираат три пати повеќе ѓубре од старите, им создадоа вистински проблеми на градските власти.

Едноставно, не ги собира на старите места, па сега истите локациски се прошируваат, за комуналните садови да се повлечат од тротоарите каде пречат, поточно од велосипедските и пешачки патеки.

Сликата е некако ваква – во името на новите контејнери, се сече, лепи и монтира на терен. Кој ќе гледа сега естетика.

Tags

Поврзани содржини

error: Content is protected !!
Close