#град скопје

Скопска хроника

,,Палете” патиките и трчајте во Парк на новата тартан патека

Граѓаните на Скопје од денеска имаат можност да се рекреираат на првата тартан патека што е оформена околу малото езеро…
Скопска хроника

Дрворедот обновен: Засадени нови 18 јапонски цреши на ,,Максим Горки”

Како што беше најавено, градската власт, денеска засади дрворед од нови 18 висококвалитетни повеќегодишни јапонски цреши. Дрвјата се донација од…
Скопска хроника

Психо драмата продолжува: Запалени уште 8 контејнери

Два новопоставени контејнера со зафатнина од 3,2 м3, биле опожарени во текот на изминатата ноќ на главната улица во населбата…
Скопска хроника

Шилегов воведува брз транспорт: ,,Спремете се, ќе ја биде работата”

До крајот на својот мандат, градоначалникот Петре Шилегов, вети воведување на сосема нов јавен превоз во градот. Оптимист е дека…
Скопска хроника

Центар и Чаршија добија 185 корпи, на ред е културата

Јавното претпријатие „Комунална хигиена“ ги промовираше новите корпи за ситни отпадоци кои се поставени во Старата скопска чаршија и во…
Џирло политика

СДСМ ПРОТИВ СДСМ: Загадувањето ќе биде поголемо од ланската зима

Пеце Мирчевски, актуелен директор на Службата за општи и заеднички работи при Владата, ја прашува Владата што прави околу загадувањето…
Дневна доза отровче

СЕКОЈ ДЕН, НОВО МРЧЕЊЕ: Контејнерите на Петре станаа психо драма во 180 продолженија

Новите контејнери во Скопје, кои, градската власт почна ги поставува за почиста животна средина, поради секојдневните тривијалности на граѓаните, може…
Скопска хроника

ВИКЕНД АКЦИЈА:Имате стар орман за фрлање-однесете го во Карпош

Граѓаните, кои, сакаат да се ослободат од кабаст отпад, викендов, бесплатно може да го транспортираат во центрите за селекција на…
Скопска хроника

ОТВОРЕН ПОВИК: Град Скопје ќе разубавува 7 запуштени скверови

Град Скопје го отвори повикот за изработка на проектна документација за 7 зелени јавни површини – скверови. Со објава на…
Скопска хроника

Се санира вело-патеката кај Пошта во Центар

Екипи на Јавното претпријатие „Улици и патишта“ започнаа со реконструкција на тротоарот пред главната Пошта во Центар. На овој потег,…
error: Content is protected !!
Close